Sarina Wiegman Erelid van CBV

Woensdag 30 november 2022

Sarina Wiegman is vandaag tijdens de Algemene Ledenvergadering van de CBV (Coaches Betaald Voetbal) door het bestuur en de leden benoemd tot Erelid. Deze eretitel krijgt ze als dank voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland, het aanzien van het Nederlandse voetbal in het algemeen en dat van de Nederlandse trainer/coach in het bijzonder en de bijzondere prestaties met het Nederlandse en Engelse vrouwenteam.

Sinds haar aanstelling als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal in januari 2017 heeft zij op uitmuntende wijze en in alle facetten leiding gegeven aan staf en selectie van de Oranje Leeuwinnen. Dit heeft geresulteerd in prachtige prestaties. Met het Nederlands vrouwenvoetbalelftal wist ze in 2017 in eigen land Europees kampioen te worden en behaalde ze twee jaar later, op het wereldkampioenschap in Frankrijk, de tweede plaats. In 2021 ging ze aan de slag bij de Engelse voetbalbond en het nationaal vrouwenteam. Sarina oogstte lof voor haar aanpak, haar manier van coachen, communiceren en leiding geven, de manier van spelen en de grote overwinningen. Met The Lionesses herhaalde ze haar huzarenstuk door wederom Europees kampioen te worden.

Voorzitter van de CBV Guus Hiddink: “De titels en prestaties die Sarina in korte tijd (5 jaar) heeft behaald zijn bewonderenswaardig. Ze heeft hiermee niet alleen zichzelf maar ook de positie van de Nederlandse trainer/coach in het algemeen stevig op de wereldkaart gezet. Sarina komt bij de CBV in een mooi rijtje naast 5 andere Nederlandse iconen uit het trainersvak, namelijk Leo Beenhakker, Han Berger, Sef Vergoossen, Foppe de Haan en Bert van Marwijk.”

Coaches Betaald Voetbal is de vakvereniging van gelicentieerde trainer/coaches (en overige technische functies zoals technisch directeuren/managers, hoofden jeugdopleiding, keeperstrainers, video-analisten, scouts en performance coaches) werkzaam in het Betaald Voetbal in Nederland en in het buitenland.