G-toernooi

Ieder jaar organiseert de CBV in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) het Nationale G-toernooi te Barendrecht.

Aan het toernooi nemen iedere jaar zo’n 400 G-voetballers deel die allemaal in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal spelen en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi.

Het toernooi wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport.

Coaches on Tour 2021
Helaas hebben wij het G-voetbaltoernooi in 2020 niet kunnen organiseren in verband met de Corona maatregelen. Omdat er dit jaar ook geen mogelijkheid was een feestelijke en sportieve voetbaldag te organiseren op één locatie, is er gekozen voor een alternatief. Zo is Coaches on Tour ontstaan.
Bekende (hoofd)trainers van de Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie én de bondscoach van Jong Oranje gingen op bezoek bij 35 lokale amateurverenigingen. De trainers verzorgden daar een professionele training voor de G-voetballers. Zo’n 600 G-voetballers hebben de dag van hun leven gehad

Onderstaand is een sfeerimpressie te vinden van de training van Erwin van de Looi, bondscoach Jong Oranje.

Op diverse locaties in Nederland kregen G-voetballers professionele training van coaches uit het betaald voetbal. KNVB Media