Bijscholingen

Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen, op- en bijscholingen voor trainer/coaches. De CBV en de aangesloten trainer/coaches vervullen hierin een voorbeeldfunctie en dienen hun licentie up-to-date te houden en op tijd te verlengen.

Een voornaam doel voor trainers is dat zij zich na het behalen van een trainersdiploma, blijven ontwikkelen in het trainersvak. In een continu veranderende voetballandschap nemen de kwaliteitseisen toe en is bijscholen noodzakelijk. De CBV onderschrijft dat hierbij een ‘leven lang leren’ hoort.

Een trainerslicentie ontvang je als je in het bezit bent van een erkend trainersdiploma. Een trainerslicentie is drie jaar geldig. Om de trainerslicentie na drie jaar te verlengen, worden trainer-coaches geacht licentiepunten te verzamelen. Het aantal te behalen licentiepunten is vastgesteld op vijftien punten in drie jaar en kunnen behaald worden d.m.v. (bij)scholingen.

Alle CBV-leden kunnen per jaar 6 gratis licentiepunten behalen. Dit doet de CBV door jaarlijks 2 bijeenkomsten te organiseren, waarbij workshops worden gevolgd. Iedere bijeenkomst heeft een thema. Aan de hand van dit thema worden meerdere sprekers uitgenodigd. Een voorbeeld hiervan is het thema ‘Teambuilding’ waar Merijn Zeeman (Jumbo/Visma), Paul van Zwam (Sportpsycholoog) en Guus Hiddink de workshops hebben verzorgd.

! Helaas is het i.v.m. Coronacrisis niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst te organiseren. In plaats daarvan organiseert de CBV Webinars !

VBT Academie
Hiernaast heeft de CBV is samenwerking met onze partner De Voetbaltrainer online cursussen ontwikkeld en speelt daarmee in op online scholingsbehoefte van trainer/coaches en clubs. Deze cursussen zijn te volgen waar en wanneer men wil en daarom ook zeer geschikt voor trainer/coaches werkzaam in het buitenland!

CBV leden kunnen met korting de cursussen volgen. Leden kunnen een mail sturen naar info@coachesbv.nl voor de kortingscodes.

Op dit moment zijn de volgende 8 cursussen beschikbaar:

Cursus Teamontwikkeling

Als trainer het seizoen in fases verdelen en met gerichte interventies bouwen aan een sterk team? Met de online cursus “Teamontwikkeling” leer je hoe je dit aanpakt.

Cursus Gegenpressing – Peter Hyballa

Peter Hyballa legt tot in detail uit wat Gegenpressing is en hoe het in de wedstrijdsituatie kan worden toegepast.

Cursus Spelprincipes


Aan de hand van vele tientallen clipjes uit topwedstrijden worden spelprincipes tot in detail ontleed. Voor elk principe wordt de koppeling gemaakt naar het trainingsveld.

Cursus ‘Van Selectie naar Team’


Erwin van de Looi legt tot in detail uit hoe hij tot een succesvolle speelwijze komt en hoe hij een wedstrijd analyseert. 

Cursus ‘Spelpatronen’


Aan de hand van talloze wedstrijdclipjes uit topwedstrijden worden 28 spelpatronen tot in detail ontleed. Voor elk patroon wordt de koppeling gemaakt naar het trainingsveld. Hoe verbeter je spelpatronen door training? Adrie Poldervaart, Jan Zoutman en Marinus Dijkhuizen geven uitleg.

Cursus ‘Linies overslaan’


Door linies over te slaan zorg je voor meer gevaar aan de bal. Je slaat een linie over als je als keeper het middenveld of voorhoede inspeelt, als je als achterhoede de voorste linie bereikt, of als de bal achter de verdediging van de tegenpartij wordt gespeeld op het moment van diepteloopacties door het eigen team. Maurice Steijn gaat uitgebreid in op deze thema’s aan de hand van tientallen videofragmenten van wedstrijd- en trainingssituaties.

Cursus ‘Omschakelen’


Nieuw! E-learning Omschakelen met René Hake. Deze cursus staat in zijn geheel in het teken van omschakelen. Er is immers geen trainer te vinden die omschakelmomenten onbelangrijk noemt. Oftewel, het is heel nuttig om over dit onderwerp de diepte in te gaan.

Cursus ‘Formaties’


Een e-learning voor trainer/coaches met als onderwerp formaties. In 3 modules, met o.a. Rogier Meijer, Erwin vd Looi en Andries Ulderink, wordt in deze e-learning ingegaan op de diverse formaties en de speelwijze. 


Externe aanbieders bijscholingen
Naast de CBV en De VoetbalTrainer zijn er ook andere partijen die bijscholingen aanbieden. Onder andere de volgende partijen bieden bijscholingen aan:

KNVB


De KNVB Academie biedt zowel op- als bijscholingen aan

TopSportCompany


Wil je meer uit jezelf halen? Weten hoe je anderen kunt helpen succesvol te zijn? Bij de TopsportCompany kun je terecht voor verschillende opleidingen en cursussen.

Voetbalscholing.nl

Voetbalscholing.nl biedt al 25 jaar voetbalopleidingen aan in elke denkbare richting zoals voetbaltechniek, voetbalconditie, mentale weerbaarheid en hersteltrainingen.

ASM Academy

Het Athletic Skills Model is een talentontwikkelingsmodel voor iedereen in de sport, het bewegingsonderwijs of revalidatie en geeft richting aan de wijze waarop programma’s ingericht kunnen worden. De opleiding die zij aanbieden is ook zeer geschikt voor voetbaltrainers.

CoachinSports

Een organisatie die gespecialiseerd is in zelfontwikkeling van trainer/coaches in de sport. Zij geloven in een totaal andere aanpak waarin je meteen aan de slag gaat je eigen vragen.

Football Coach Evolution

Football Coach Evolution is opgericht door Raymond Verheijen en heeft als mission de nieuwste voetbalontwikkeling niet alleen over te brengen in het betaald voetbal, maar ook naar de volgende generatie coaches en coaches in kleinere voetballanden. Dit doen zij onder andere ook d.m.v. bijscholingen

Start2Move

Start2Move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt. Zij bieden diverse erkende opleidingen en cursussen aan ook speciaal voor voetbaltrainers.