Rinus Michels Awards 2024 – Azerion Vrouwen Eredivisie

Al sinds 2004 worden ieder jaar de Rinus Michels Awards uitgereikt aan de trainer/coaches uit de Eredivisie en Eerste Divisie. De awards zijn vernoemd naar Rinus Michels, die in 1999 door de FIFA tot coach van de eeuw werd benoemd. 

De verkiezing is een gezamenlijke activiteit van CBV, KNVB en Eisma/De Voetbaltrainer. De jury bestaat uit Han Berger, Henny Groot Kormelink en Mario Captein. Alle hoofdcoaches en de bondscoaches in het Betaald Voetbal kiezen zelf de uiteindelijke winnaars.

Dit jaar zal er voor de eerste keer ook een Rinus Michels Award worden uitgereikt in de categorie Coach van het jaar Azerion Vrouwen Eredivisie.

Alle hoofdtrainers uit de Azerion Vrouwen Eredivisie en de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen hebben een beslissende stem om te bepalen wie de winnaar wordt van de Rinus Michels Award 2024.

Dit jaar zijn genomineerd:

Suzanne BakkerAjax
Joran PotFC Twente

Talent van het jaar

De Eredivisie reikt op maandag 2 september haar Awards uit. Een van deze Awards is de Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar. Dit is het grootste talent van de Azerion Eredivisie Vrouwen in het afgelopen seizoen 2023 – 2024. Bij start van de competitie was deze speler jonger dan 21 jaar. Als vereiste daarnaast is bepaald dat deze speelster minstens 60% van het totaal aantal speelminuten gespeeld moet hebben.

De hoofdtrainers uit de Azerion Eredivisie Vrouwen en de bondscoach hebben de beslissende stem voor deze prijs.

Graag ontvangen we van alle trainers hun Top 3.

Genomineerd als Johan Cruijff Talent van het Jaar zijn:

Floor SpaanAZ
Lobke LoonenADO Den Haag
Femke LieftingAZ
Lily YohannesAjax
Charlotte HulstFortuna Sittard

Rinus Michels Awards 2024 Vrouwen + Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van Jaar

Naam(Vereist)