Congres Jeugdvoetbal 2024 – ‘Leren om duurzaam te presteren’

Op vrijdag 29 maart 2024 organiseren Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de KNVB het Congres Jeugdvoetbal 2024 op Papendal te Arnhem.

Inhoud

In essentie gaat voetballen over winnen. Het is tenslotte de bedoeling om meer doelpunten te maken dan de tegenstander en daarmee een wedstrijd in winst om te zetten. In het hedendaagse jeugdvoetbal is er de afgelopen jaren steeds meer bewustwording gekomen voor de belangrijke thema’s ‘leren en ontwikkelen’. Het is echter een illusie om te denken dat presteren en resultaat halen bij jeugdspelers en jeugdvoetbalcoaches niet belangrijk zijn. Het is de kunst om als voetbalcoach een goede balans te vinden tussen leren en ontwikkelen aan de ene kant en presteren aan de andere kant aangezien ze niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Hoe kunnen het bereiken van prestaties en leren en ontwikkelen op een duurzame wijze hand in hand gaan? Hoe ga je als voetbalcoach om met deze op het eerste oog tegenstrijdige belangen? Welke accenten leg je waar en wanneer gedurende een seizoen? Hoe kun je een optimaal klimaat creëren waarin spelers leren om überhaupt te kunnen presteren? Tijdens het Congres Jeugdvoetbal 2024 komen tal van onderwerpen aan bod die relevant zijn om bovengenoemde vragen een passend antwoord te bieden.

Programma

Het Congres Jeugdvoetbal biedt een mooi interactief programma met onder andere een plenair deel waaraan Bas van Baar, Hoofd Opleiding van Twente / Heracles Academie een bijdrage levert. Bas neemt je mee in de visie van de FC Twente / Heracles Academie op het gebied van voetbal, voetbal leren en coachontwikkeling.

Bas van Baar, Hoofd Opleiding FC Twente / Heracles Academie

Na het plenaire deel worden er 8 interactieve workshops aangeboden, waarvan iedereen er 2 kan volgen.

  1. ‘Effectiever herstel met als doel betere prestaties en minder kans op blessures’ – Afke van de Wouw (WOUW performance coaching) (VOL)
  2. ‘Voetbaltraining: leren of aanleren’ – Roger Bongaerts (VVV-Venlo)
  3. ‘Duurzame voetbalontwikkeling, de rol van de voetbalcoach’ – Iddo Roscher (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) (VOL)
  4. ‘Speelwijze van de Jong OranjeLeeuwinnen als vertrekpunt voor de tactische periodisering van de opleidingsteams vanaf de O16’ – Stefan Hoogsteder (KNVB) (VOL)
  5. ‘Verdelen van speelminuten, visie op posities, promoveren/degraderen. Hoe ga je om met de dilemma’s van JEUGDtrainers?’ – Melchior Schoenmakers en Byron Bakker (FC Groningen)
  6. ‘De ontwikkeling van het jonge kind in de opleiding van NEC als voorbereiding op een leven in de topsport’ – Colin Williamson, Thomas Botden en Jop Pepping (NEC Nijmegen)
  7. ‘Topsportcultuur als basis voor ontwikkelen én presteren; ‘bouwen van een winnende ontwikkelcultuur in de FC Utrecht Academie’ – Robin Pronk en Mees Snijder (FC Utrecht)
  8. ‘Groeimindset als basis voor individuele ontwikkeling van jeugdspelers’ – Thijs Wagenaar (YAAP) (VOL)

15.15 – 16.00 uur Inloop / ontvangst
16.00 – 16.05 uurWelkom door organisatie
16.05 – 16.50 uurPlenaire opening, met bijdrage van Bas van Baar (HO Twente / Heracles Academie)
16.50 – 17.10 uurWissel naar de workshops
17.10 – 18.30 uurWorkshopronde 1 (keuze uit 8 workshops)
18.30 – 19.30 uurBroodjes buffet
19.30 – 20.50 uurWorkshopronde 2 (keuze uit 8 workshops)
20.50 uurEinde programma

Doelgroep

Voetbal-, futsal-, goalkeeperscoaches en HO’s die in het bezit zijn van een diploma en/of licentie.

Kosten

De kosten voor het Congres Jeugdvoetbal bedragen €77,50 excl. BTW.
Dit is inclusief parkeren, koffie/thee/water gedurende de dag en een soep- en broodjesbuffet.

Annuleren

Bij annulering vóór 17 maart 2024 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 17 maart 2024 of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Licentiepunten

Als je het Congres Jeugdvoetbal 2024 bijwoont krijg je 3 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Wanneer je jouw KNVB relatiecode opgeeft bij de inschrijving zorgen wij ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen KNVB trainerslicentieportaal.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om via deze pagina in te schrijven. Wil je toch graag nog deelnemen aan het Congres Jeugdvoetbal 2024, neem dan contact op met Daniëlle Tol, via 06-51336654.