Lancering van ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren in het betaald voetbal 

Nationaal Voetbaltrainers Congres 2022 op Papendal. Het congres wordt georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de KNVB. Foto Bart Hoogveld

De KNVB heeft in samenwerking met de CBV, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren gelanceerd. Zowel technisch directeuren in het betaald mannen en vrouwenvoetbal, als potentiële technisch directeuren die zich willen voorbereiden op deze uitdagende functie kunnen terecht voor het ontwikkelprogramma. 

Dit initiatief markeert een belangrijke stap voorwaarts in de professionele ontwikkeling van technisch directeuren in het betaald voetbal. De rol van deze functie is complex en vereist veelzijdigheid. Het primaire doel is duurzaam succes te realiseren door middel van een topsportorganisatie die naadloos aansluit bij de visie en strategie van de club.

Het ontwikkelprogramma biedt een gestructureerde aanpak om deelnemers vertrouwd te maken met de verschillende aspecten van deze leidinggevende rol. Hoogtepunten van het programma omvatten diepgaande verkenningen van de diverse verantwoordelijkheden van technisch directeuren, leiderschapsontwikkeling en zelfreflectie, interactieve sessies met gerenommeerde experts in de branche en mogelijkheden voor professioneel netwerken met collega-technisch directeuren. 

Waarde van kennisdeling 

Centraal staat de waarde van kennisdeling en het leren van ervaren professionals, zowel nationaal als internationaal, die in de voetbalwereld hun sporen hebben verdiend. Deelnemers krijgen daarbij volop de gelegenheid om hun inzichten te verdiepen. 

Gedetailleerde informatie over de startdatum, locatie en registratie zijn te vinden via de volgende link: https://www.knvb.nl/ontwikkelprogrammaTD 

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen via [email protected]