Ronald Koeman, Erwin Koeman en Andries Jonker bij G-voetbaltoernooien

De coaches van Nederlandse betaald voetbalclubs zijn op woensdag 13 september in Barendrecht, Rosmalen, Raalte, Heythuysen, Roden en Amsterdam actief voor Coaches on Tour, het G-voetbalinitiatief van Coaches Betaald Voetbal. Op elke locatie is er bovendien een prominent uit het Nederlands voetbal betrokken bij de aftrap of prijsuitreiking van het toernooi.

Onder meer Ronald Koeman, Erwin Koeman, Andries Jonker, Foppe de Haan en Sef Vergoossen maken hun opwachting. De wedstrijden worden deels gefloten door scheidsrechters uit het betaald voetbal.

De G-voetbaltoernooien vinden plaats onder de vlag van Coaches on Tour. Dit evenement is de opvolger van het Barendrechttoernooi dat Coaches Betaald Voetbal jarenlang organiseerde. Dat toernooi startte in de jaren negentig, waarbij trainers uit het betaald voetbal jaarlijks een middag bij elkaar kwamen om een groep G-voetballers onder hun hoede te nemen. In coronatijd kreeg dit maatschappelijke initiatief een andere vorm, waarbij de coaches niet langer allemaal afreisden naar Barendrecht, maar elk een team in de eigen regio bezochten.

Jubileumeditie

Dit jaar viert Coaches on Tour een dertigjarige jubileumeditie. Ter gelegenheid van deze mijlpaal vinden er op woensdag 13 september van 17.00 uur tot 20.00 uur zes toernooien tegelijkertijd plaats. Deze worden gespeeld bij BVV Barendrecht, OJC Rosmalen, SV De Meteoor, Rohda Raalte, SV Heythuysen en Oranje Nassau Roden. Bij iedere club is een afvaardiging van de technische staf van een aantal betaald voetbalorganisaties aanwezig.

De indeling per club is daarbij als volgt:

BVV Barendrecht
Clubs: ADO Den Haag, Excelsior, Sparta, Feyenoord, Jeugdteams Oranje en FC Dordrecht
Scheidrechters: Danny Makkelie, Edwin de Graaf, Marc Nagtegaal, Clay Ruperti, Boyd van Kommer
Aftrap: Ronald Koeman en Margot Stolk (Wethouder Sport gemeente Barendrecht)

OJC Rosmalen
Clubs: PSV, NAC, RKC, Willem II, FC Den Bosch, TOP Oss, Helmond Sport en FC Eindhoven
Scheidsrechters: Dennis Higler, Bas van Dongen, Frank Blokhuis (scheidsrechter OJC Rosmalen), Martin Perez
Aftrap: Erwin Koeman
Prijsuitreiking: Jan Reker

SV De Meteoor
Clubs: Ajax, AZ, Telstar, FC Volendam, Almere City en FC Utrecht
Scheidsrechters: Allard Lindhout, Joey Kooij, Sander van der Eijk
Aftrap: Andries Jonker

SV Heythuysen
Clubs: Roda JC, MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo
Scheidsrechters: Robin Hensgens, Stan Teuben, Kevin Puts
Aftrap: Sef Vergoossen

Rohda Raalte
Clubs: De Graafschap, Vitesse, NEC, FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles
Scheidsrechters: Bas Nijhuis, Martijn Vos, Mark Pelgrom
Prijsuitreiking: Bas Nijhuis

ONR
Clubs: FC Groningen, SC Heerenveen, SC Cambuur en FC Emmen
Scheidsrechters: Jesse Rozendal, Wouter Wiersma, Jochem Kamphuis, Frans Ozinga
Aftrap: Foppe de Haan

Coaches on Tour 2023

Coaches on Tour 2023 – de zes districten editie – is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal, de vakorganisatie en belangenbehartiger voor alle technische functies binnen het betaald voetbal in Nederlands voetbal. Het initiatief komt tot stand in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, de BSBV (Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal) en de KNVB.