Coaches Betaald Voetbal en Unibet trekken samen op in de strijd tegen matchfixing

Coaches Betaald Voetbal (CBV) en Unibet, aanbieder van online sportweddenschappen, bundelen de krachten in de strijd tegen matchfixing. Vanuit Unibet Impact, een programma waarmee Unibet investeert in de Nederlandse sport- en sportcultuur, gaan CBV en Unibet onder meer voorlichting geven over de risico’s van matchfixing aan trainers, coaches en andere betrokken partijen in de sport.

Mario Captein, directeur bij CBV: “Niet alleen sporters, ook trainers en coaches kunnen gevoelig zijn voor omkoping. Voorlichting over de gevaren en consequenties van matchfixing is daarom ontzettend belangrijk. Unibet heeft al ruim twintig jaar ervaring in de strijd tegen matchfixing en het signaleren van manipulatie in de sport. Wij zijn ontzettend blij dat Unibet deze ervaring inzet om onze leden te trainen bij het herkennen van matchfixing.”

Lennart Kessels, General Manager van Unibet Nederland: “Wij zien een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor de gehele kansspelsector om actief bij te dragen aan voorlichting over matchfixing voor sporters, coaches en trainers. Sportmanipulatie is een vorm van corruptie die de integriteit van de sport bedreigt. Dit raakt ook wedkantoren als Unibet.”

Over Unibet

Unibet is opgericht in 1997 en maakt deel uit van Kindred Group – een van ’s werelds grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders met 9 merken in het portfolio. Op 8 juni heeft Unibet een online kansspelvergunning ontvangen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Spelers kunnen via Unibet onder meer wedden op een breed scala aan sportwedstrijden en exclusieve online casino spellen spelen.