In Memoriam: Wim Jansen (75)

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-collega Wim Jansen. Wim is 75 jaar geworden.

Wim Jansen speelde als voetballer jarenlang een leidende rol bij de successen van Feyenoord in de  jaren zeventig. Hij won de Europa Cup I, de UEFA Cup, werd 3 maal landskampioen en 1 maal de KNVB beker. Maar liefst 15 seizoenen was Wim Jansen in dienst bij de Rotterdamse club waar hij 422 wedstrijden speelde. Daarnaast maakte hij deel uit van het succesvolle Nederlands elftal tijdens het WK van 1974 in Duitsland.

Na zijn carrière als speler kwam hij weer bij zijn club Feyenoord te werken. Eerst vier seizoenen als jeugdtrainer en daarna nog een seizoen als assistent-trainer. In 1987 vertrok Jansen naar SC Lokeren, waar hij een seizoen bleef. Daarna ging hij nog twee seizoenen naar SVV.

In het jaar 1990 kwam echter de belangrijkste stap in zijn trainerscarrière. Hij ging voor twee seizoenen als trainer naar, wederom, Feyenoord. Daarna bleef hij er nog twee seizoenen technisch directeur. Hij won twee KNVB bekers, in 1991 en 1992. In 1993 werd hij als technisch directeur landskampioen en in 1994 won hij opnieuw de KNVB beker.

Daarna ging hij nog naar Saoedi-Arabië, Japan en Schotland. In Schotland won hij met Celtic de beker en werd hij landskampioen. In het seizoen 2005/06 keerde hij terug bij Feyenoord, waar hij een functie als technisch adviseur bekleedde. Hij bleef hierbij nadrukkelijk op de achtergrond.

De carrière van Wim Jansen als speler én trainer is indrukwekkend te noemen. Met het overlijden van Wim Jansen verliest Nederland een voetbalicoon met een onmetelijk grote kennis van topvoetbal en talentontwikkeling.

Wij willen hem bedanken voor zijn jarenlange trouwe lidmaatschap bij de CBV. De CBV wenst zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en de overige familie en vrienden veel sterkte met dit zware verlies.