Guus Hiddink pleit voor sport en bewegen als essentiële dienstverlening

Onze voorzitter Guus Hiddink pleit ervoor dat de sportsector aangemerkt dient te worden als essentiële dienstverlening. Samen met onze bondscoach Louis van Gaal, coach van de voetbalvrouwen van Engeland Sarina Wiegman, Joop Alberda (oud-volleybal coach), Bas van de Goor (oud-volleyballer), neuropsycholoog Erik Scherder en oud turner Epke Zonderland deed hij in 2020 een verzoek aan de overheid de deuren van sportaanbieders open te laten.
Nu herhaalt hij dit statement. Hiddink: “Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Juist nu, tijdens de coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. Sport is een instrument dat mensen verbindt, dat eenzaamheid vermijdt, sociale cohesie stimuleert en het werkt preventief: bewegen voorkomt later gezondheidsklachten.
Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders minder is gaan sporten en bewegen. Daarom: open de zwembaden, fitnessbranche, dansscholen, yogastudio’s en overige sportaanbieders. Kortom, open alle plekken waar mensen aan hun gezondheid werken.”

De CBV ondersteunt uiteraard deze opvatting en roept op de petitie te steunen die NL Actief is gestart. Met als doel dat de overheid de sportsector aanmerkt als essentiële dienstverlening.

Klik hier om de petitie