Winnaars Rinus Michels Awards 2021

Volgens de hoofdtrainers in het betaald voetbal is Erik ten Hag de beste coach van dit seizoen. Dat bleek maandag tijdens de bijeenkomst Ode aan de trainer/coach die ter gelegenheid van het 25 jaar jubileum CBV in Oosterbeek door de CBV werd georganiseerd.

Erik ten Hag neemt de Award in ontvangst van Marc Overmars (Julia Captein)

Derde maal de Rinus Michels Award Eredivisie
Het is een primeur, Erik ten Hag is de eerste trainer/coach die voor de derde maal de Rinus Michels Award Eredivisie ontvangt. In 2016 ontving Erik ten Hag de Award voor zijn prestaties met FC Utrecht en in 2019 met Ajax.

Ook genomineerd waren, Sjors Ultee – Fortuna Sittard, Fred Grim – RKC Waalwijk, Henk Fraser – Sparta Rotterdam en Thomas Letsch – Vitesse.

Henk de Jong beste trainer/coach Keuken Kampioen Divisie

Henk de Jong ontvangt de Rinus Michels Award uit handen van Foppe de Haan (Julia Captein)

Trainer Henk de Jong is door zijn collega’s gekozen als beste trainer/coach van de Keuken Kampioen Divisie. Met zijn club SC Cambuur wist hij dit jaar kampioen te worden en te promoveren naar de Eredivisie.
Ook genomineerd waren Kees van Wonderen – Go Ahead Eagles en Rogier Meijer – NEC.

Advocaat ontvangt de Oeuvre Award

Dick Advocaat ontvangt de Oeuvre Award (Julia Captein)

Niet ieder jaar wordt de Rinus Michels Oeuvre Award uitgereikt. Maar dit jaar was dat wel het geval en mocht Dick Advocaat, als 10e trainer/coach, de Oeuvre Award in ontvangst nemen. De gehele trainersloopbaan van Dick Advocaat wordt hiermee bekroond. Want al 40 jaar werkzaam als trainer/coach, gewerkt voor talloze clubs en vele prijzen gewonnen, dat verdient een award.

Over de Rinus Michels Awards
De Rinus Michel Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en werd voor het eerst uitgereikt in 2004. De verkiezingen 2021 zijn georganiseerd door de CBV en de winnaars worden gekozen door collega-trainers.