Hollandse Meesters – Ode aan de Nederlandse voetbalcoach

De eerste twee exemplaren werden door Jan Reker uitgereikt aan Joop Brand (oudste lid CBV) en Piet de Visser – (Foto: Julia Captein)

Op maandag 9 augustus hebben de CBV en Arko Sports Media tijdens de uitreiking van de Rinus Michels Awards het boek Hollandse Meesters – Ode aan de Nederlandse voetbalcoach gepresenteerd. De CBV wil ter ere van haar 25-jarig bestaan een ode brengen aan de Nederlandse coach. Het boek is een must voor voetballiefhebbers met een romantisch hart en oog voor mooie verhalen.

Kopstukken van de vaderlandse voetbaljournalistiek schetsen in 25 verhalen een beeld van de Nederlandse trainer. Ieder op zijn eigen aanstekelijke wijze en vanuit een unieke invalshoek.

Jan Mulder vertelt over ‘een goeie coach.’ Johan Derksen over de nalatenschap van Cruyff. En Sjoerd Mossou over ongepolijste kwajongens als Frits Korbach, Simon Kistemaker en Bert Jacobs. Frank Heinen beschouwt de assistent trainer. Willem Vissers avonturiers in trainingspak en Renate Verhoofstad over de vrouwelijke Hollandse Meesters. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De verhalen zijn aangevuld met openhartige en onthullende interviews. Hugo Borst praat met Van Hanegem over Happel. Kees Jansma met de Kleine Generaal voer de Grote. En Bart Vlietstra ging langs bij Don Leo, die naar eigen zeggen, Spaans sprak als een Japanner maar wel respect oogstte.

Het boek is nu beschikbaar, klik hier voor meer informatie!