Online cursus: ‘Deepdive in het voetbalbrein’

Datum: 12 en 19 mei 2021

Tijd: 19.00 – 21.30 uur

Spreker: Eric Castien & Dr. Ilja Sligte

Inhoud
‘Voetbal speel je met je hoofd,’ zei Cruijff al. Hij had gelijk. Het brein is ons waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan. Zie het als de cockpit van het menselijke functioneren. Als voetballer laat je je hersenen niet achter in de kleedkamer. De wijze waarop je o.a. waarneemt, patronen herkent, informatie verwerkt, beslist, kiest en gecontroleerd handelt, bepaalt mede de kwaliteit van je voetbalspel. 6 jaar wetenschappelijk onderzoek naar het voetbalbrein levert baanbrekende inzichten, toe te passen in het herkennen en optimaal laten functioneren van een talent. Welke breinen heb jij in jouw team(s)? Hoe herken je hun valkuilen en hoe help je die talenten de beste versie van zichzelf te zijn? Nu het mogelijk is om een kijkje in hun brein te nemen, kun jij er je voordeel mee doen. Ready for the next level?

Wie zijn Eric Castien & Ilja Sligte?
In 2012 besloten journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Sligte de handen ineen te slaan. Voetbalintelligentie meetbaar maken, dat was de missie die zij samen met compagnon en data-expert Andries van der Leij besloten na te jagen. Gesteund door o.a. Toon Gerbrands (AZ/PSV), Marijn Beuker (AZ), Jurrit Sanders (PSV) en Sander Roege (KNVB) legden zij de basis voor wat uitmondt in een baanbrekende ontwikkeling in het internationale topvoetbal. Het voetbalbrein als een van de fundamenten voor talentherkenning en -ontwikkeling. Castien schreef o.a. ‘De Koninklijke’, het 1e en enige Nederlandstalige Real Madrid-boek en werkte voor media als Sportweek en Telesport. Als CEO van BrainsFirst is hij eindverantwoordelijk voor het slagen van de ingezette missie. Sligte is nog altijd Assistant Professor Cognitieve Neurowetenschappen bij de Universiteit van Amsterdam en staat garant voor de wetenschappelijke basis en deugdelijkheid van de aanpak van BrainsFirst.

Doelgroep
UEFA A en UEFA Pro

Licentiepunten
Als je deze online cursus hebt gevolgd krijg je 4 licentiepunten die je kunt gebruiken
voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal.

Kosten
De kosten voor deze online cursus bedragen €99,-.

Microsoft Teams
Voor deze online cursus maken we gebruik van Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de start krijg je een mail met daarin de link.

Wanneer?
De online cursus ‘Deepdive in het voetbalbrein’ vindt plaats op 12 en 19 mei 2021 van 19.00 – 21.30 uur.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 19 april 2021 tot en met uiterlijk 11 mei 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de online cursus.

Klik hier om je in te schrijven

Er is plek voor maximaal 30 personen.
 
Annuleren 
Bij annulering vóór 28 april 2021 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 28 april 2021 of daarna bestaat geen recht op restitutie.