In Memoriam: Willy van der Kuijlen (74)

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-collega Willy van der Kuijlen. Willy is 74 jaar geworden.

Willy van der Kuijlen speelde als voetballer jarenlang een leidende rol bij de successen van PSV in de tweede helft van de jaren zeventig. Hij scoorde in ruim zeventien seizoenen in dienst van PSV 308 en in totaal 311 competitiedoelpunten. Daarmee is hij topscorer aller tijden van de Eredivisie. Vanwege zijn jarenlange trouwe dienst voor de club kreeg Van der Kuijlen de bijnaam ‘Mister PSV’. Een andere bijnaam is ‘Skiete Willy’, vanwege zijn harde schoten met links én rechts.

Na zijn carrière als speler keerde Van der Kuijlen in andere functies terug bij PSV. Hij werd er jeugd-, assistent- en spitsentrainer en later scout. Van der Kuijlen werd benoemd tot ‘lid van verdienste’ van PSV en in 2004 werd van de clubicoon aan de oostkant van het Philips Stadion geëerd met een standbeeld. 

De records van Willy zijn zo fenomenaal dat deze in de huidige moderne tijd nooit meer verbroken zullen worden. Naast zijn indrukwekkende spelers- en trainerscarrière zullen wij Willy herinneren als een aimabele, aardige en gewone man, wars van sterallures. Wij willen hem bedanken voor zijn steun aan de CBV en wensen zijn vrouw Nel, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie en vrienden veel sterkte met dit zware verlies.