Voetbalcongres KNVB & CBV wordt uitgesteld

Bijna twee jaar geleden, op 11 maart 2019 hielden KNVB en CBV onze bijeenkomst ‘Voor het voetbal’, een bijzondere bijeenkomst met onder andere sessies met de toenmalig bondscoach Ronald Koeman en André Vilas-Boas. Het was een dag in een serie van tweejaarlijkse evenementen waarin we samen met jullie over voetbal praten, discussiëren over de toekomst, elkaar en onze sport verder helpen op basis van onze gezamenlijke kennis en ervaring.

Inmiddels leven we in een door een pandemie veranderde wereld, we verkeren nu zelfs in een lockdown mét avondklok. Wat ons boven het hoofd hangt, weet niemand, maar we blijven optimistisch, op basis van de bereidheid binnen ons voetbal om te anticiperen op Covid19 en vooral op basis van ontwikkelingen ten aanzien van vaccineren, testen et cetera.

Voor nu moeten we vaststellen dat we een aantal dingen niet kunnen doen. Daar hoort helaas ook ons voetbalcongres bij. Wij vinden het essentieel dat we écht bij elkaar komen, dat we écht elkaar tijdens een discussie in de ogen kijken, dat we een paar sterke sprekers live en ‘fysiek’ bij ons hebben en dat we na afloop wat eten en een drankje drinken met elkaar. Dat allemaal maakt een voetbalcongres voor ons tot wat het inmiddels is geworden; een bijeenkomst met elkaar, voor elkaar, stimulerend, nuttig en ook nog een beetje gezellig.

Dat gaat even niet, hoe jammer ook. De editie 2021 stond al in de steigers, maar we moeten hem afgelasten. Gedwongen door de omstandigheden. Maar zodra het weer kan, organiseren we deze bijeenkomst met alle ambitie en enthousiasme die we voor nu even niet aan kunnen spreken. We gaan er nu van uit dat we een datum plannen aan het eind van 2021.

We rekenen er op jullie allen gauw weer ergens ‘in het echt’ te zien en hopen dat jullie allen gezond blijven.

KNVB – Art Langeler

CBV – Mario Captein