Frank de Boer nieuwe voorzitter van de CBV

Frank de Boer is de nieuwe voorzitter geworden van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Vorige week heeft Frank aangegeven deze taak graag op zich te nemen. Frank de Boer volgt Ronald Koeman op die vanwege zijn aanstelling als trainer/coach van FC Barcelona het voorzitterschap niet meer kon vervullen. De vakvereniging is uitermate content met deze benoeming. Het bekrachtigt de goede relatie tussen de persoon Frank de Boer en CBV en bewijst dat beide partijen hechten aan een constructieve en nauwe samenwerking tussen KNVB, (bonds-)coaches en de leden van de CBV.

Frank de Boer: “Ik wil met deze benoeming graag mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het vak van trainer/coach. Dat wederom de bondscoach van Nederland voorzitter wordt bij de CBV is wellicht een opstap voor een structurele invulling van beide functies.”

Met de benoeming van Frank de Boer bestaat het bestuur van Coaches Betaald Voetbal momenteel uit 8 leden. Voorzitters die Frank zijn voorgegaan zijn o.a.: Louis van Gaal, Foppe de Haan, Leo Beenhakker en Han Berger.