Pim Verbeek is overleden, ons voormalige CBV bestuurslid werd slechts 63 jaar

Op donderdag 28 november jl. is Pim Verbeek op 63 jarige leeftijd overleden. Pim Verbeek is jarenlang lid geweest van de CBV en was begin jaren negentig bestuurslid bij onze vereniging. Pim was al geruime tijd ziek, de uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

In zijn trainersloopbaan was Pim onder meer hoofdtrainer bij Feyenoord en de nationale teams van Zuid-Korea, Australië en Oman. In februari van dit jaar vertrok hij als bondscoach van laatstgenoemd land en zette hij een punt achter zijn trainersloopbaan. Pim werd na zijn vertrek uit Oman bestuurslid technische zaken bij Sparta Rotterdam, de club waar hij als talentvolle speler zijn jeugdopleiding genoot. Door zware knieblessures moest hij al snel stoppen als profvoetballer. In 1989 werd Pim al op 33-jarige leeftijd aangesteld als hoofdtrainer van Feyenoord. Pim Verbeek werkte later als trainer in Nederland voor De Graafschap, FC Wageningen, FC Groningen en Fortuna Sittard. Hij maakte drie WK’s mee: twee als assistent-bondscoach (van Guus Hiddink in 2002 bij Zuid-Korea en van Dick Advocaat, opnieuw bij Zuid-Korea, in 2006) en een als eindverantwoordelijke van Australië.

Wij hebben Pim leren kennen als een prachtige voetbalman en geweldig mens en willen hem bedanken voor zijn jarenlange trouwe lidmaatschap bij de CBV. De CBV wenst zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en de overige familie en vrienden veel sterkte met dit zware verlies.