Inschrijving UEFA Pro geopend

Vanaf vrijdag 11 oktober staat de inschrijving weer open voor een nieuwe trainersopleiding op het niveau van UEFA Pro. Dat is, zoals bekend, het hoogste trainersdiploma waarmee in heel Europa gewerkt kan worden.

De vernieuwde UEFA Pro is afgelopen seizoen dankzij input van algemeen- en technisch directeuren, coaches uit het betaald voetbal, de CBV en oud-deelnemers bijgesteld en vormgegeven. Dit betekent onder andere dat er veel meer aandacht is voor maatwerk en individuele ontwikkelingen, maar ook dat de hedendaagse praktijk centraal staat binnen de opleiding.

De opleiding zelf start in mei 2020. Een belangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de opleiding is, na het behalen van het UEFA A (Youth) diploma, aantoonbare ervaring (2 jaar of meer opgedaan in de afgelopen 5 jaar) als zelfstandig trainer- coach op minimaal hoofdklasse niveau.

Wie belangstelling heeft voor deze opleiding en voldoet aan de bijbehorende toelatingseisen, kan meer informatie vinden of zich inschrijven via deze link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Om beter aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaald voetbal is in de laatste jaren de opleiding UEFA Pro vernieuwd. Dit past bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan de trainer/coach in het betaald voetbal worden gesteld. De UEFA en de KNVB trekken van oudsher samen op om deze opleiding actueel en kwalitatief op het hoogste niveau te houden. Dit heeft bijgedragen aan de goede naam van de KNVB-opleidingen in Europa.

Vanuit het strategisch plan (2018-2022) van de KNVB spelen opleidingen een prominente rol. In de uitvoering van dit proces wil de KNVB komen tot een toekomstbestendige opleidingsstructuur die als doel heeft blijvend de beste trainer/coaches te ontwikkelen en af te leveren voor het (inter)nationale voetbal.

Het werken aan de goede opleiding houdt nooit op. We blijven daarom in de komende jaren de UEFA Pro verder perfectioneren.

Ook de inschrijvingen voor UEFA A en UEFA Youth gaan in oktober open. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar [email protected]