Gele / rode kaarten teamofficals

De IFAB heeft besloten dat het kunnen toekennen van gele / rode kaarten aan teamofficials (alle personen die tijdens de wedstrijd op de bank zitten) een vast onderdeel wordt van de spelregels. Dit zal betekenen dat teamofficials bij een 4e gele kaart een uitsluiting krijgen van 1 wedstrijd voor de eerstvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijd. Ditzelfde herhaalt zich bij de 8e gele kaart en vervolgens bij elke volgende gele kaart.

Als een teamofficial tijdens één competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijd 2 gele kaarten ontvangt, dan volgt automatische uitsluiting van 1 wedstrijd voor de eerstvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijd. Deze gele kaarten tellen dan niet mee voor het totaal aantal ontvangen kaarten.

Bij een rode kaart wordt dit gelijk aan de huidige situatie door de aanklager betaald voetbal in behandeling genomen.