Een geslaagd Nederlands Trainerscongres 2019

Het Nederlands Trainerscongres 2019 was afgelopen vrijdag zeer druk bezocht met ongeveer 1500 bezoekers. Het was ook dit jaar weer een geslaagd congres, met name dankzij medewerking van verschillende partijen en vele vrijwilligers.

Met demonstratietrainingen van PEC Zwolle o.12, de vrouwen van Excelsior/Barendrecht, amateurtrainer van het jaar 2018 Paul van der Zwaan en tot slot een demonstratietraining van Marino Pusic met spelers van PEC Zwolle o.19, was er weer een mooi programma samengesteld.

Natuurlijk was ook dit jaar de uitreiking van de Rinus Michels Award weer het hoogtepunt van de dag. Volgens alle hoofdtrainers uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie is Erik ten Hag de beste trainer/coach van dit seizoen. Deze waardering leverde de trainer/coach van Ajax de Rinus Michels Award op. Verder werd er een Rinus Michels Award uitgereikt aan Marino Pusic (beste trainer/coach Keuken Kampioen Divisie), aan Laurens Knippenborg (beste amateurtrainer) en de stimuleringsprijzen aan de jeugdopleidingen van Ajax en DVS’33.

Foto: Annet van Raalte