Coaches Betaald Voetbal eert Michels en Cruijff

OOSTERBEEK – De vak- en belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft woensdag tijdens haar algemene ledenvergadering een ode bewezen aan Rinus Michels en Johan Cruijff. Ronald Koeman, voorzitter van de CBV, vroeg de ruim 200 aanwezige vakbroeders om veertien seconden te applaudisseren en daar gaf iedereen gehoor aan. Het resulteerde in een mooi eerbetoon.

Koeman stond tijdens zijn openingswoordje allereerst stil bij de uitverkiezing van Rinus Michels tot beste voetbalcoach aller tijden. “Hij was in 1974 de uitvinder van het ‘totaalvoetbal’. En in 1988 werden wij met Michels als coach natuurlijk Europees kampioen. Met misschien iets meer resultaatvoetbal dan totaalvoetbal, maar anno 2019 plukken wij nog steeds de vruchten van de voetbalfilosofie van Rinus. Wij hebben allen veel van hem geleerd”, stelt Ronald Koeman, die vervolgens ook lovende woorden over had voor Johan Cruijff.

“Afgelopen zondag speelden wij in de Johan Cruijff Arena met Oranje tegen Duitsland. Exact drie jaar na het overlijden van Johan. En ook hij is altijd een grote bron van inspiratie geweest”, zegt de CBV-voorzitter en tevens bondscoach van het Nederlands elftal. “Helaas zijn deze twee iconen van het Nederlandse voetbal niet meer onder ons, maar wij mogen nog altijd enorm trots zijn op zowel Michels als Cruijff. Dus ik heb mijzelf afgelopen maandag afgevraagd hoe wij deze twee coaches op een mooie manier kunnen eren. En daarom wil ik jullie vragen om veertien seconden te applaudisseren.”