Ledenvergadering in het teken van overdracht

Ruim 200 oefenmeesters hebben woensdag 24 oktober in Bilderberg Grand Hotel Wientjes de algemene ledenvergadering van Coaches Betaald Voetbal bezocht. Zij waren getuige van een vergadering die voornamelijk in het teken stond van overdracht, met als hoogtepunt de benoeming van de nieuwe CBV-voorzitter: bondscoach Ronald Koeman.

De middag in Zwolle begon met een opening van vice-voorzitter Mario Captein, die de benoeming van de nieuwe voorzitter voor zijn rekening nam. Ronald Koeman werd voorgedragen aan de leden, die unaniem voor stemden. “Het is nieuw om met een hamertje een vergadering te openen, maar het is een absolute eer. Een instantie als de CBV is erg belangrijk voor ons allemaal en wat dat betreft hoop ik een positieve meerwaarde te kunnen zijn”, vertelt Ronald Koeman, die vervolgens het woord gaf aan CBV-directeur Gerard Marsman.

Allereerst nam Marsman afscheid van Petra Balster, die sinds 1 augustus 2008 werkzaam was als officemanager van de CBV. “Eerst voor 24 uur en later voor 36 uur. Petra was de spin in het web voor businesspartners, stakeholders, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Daarnaast was ze een sociale, loyale en warme collega en het is dan ook een aderlating. We hadden graag langer van haar diensten gebruikgemaakt, maar respecteren haar keuze”, zegt Gerard Marsman. Petra Balster, die verder gaat in een rol bij de gemeente Deventer, ontving een ferme bos bloemen en een staande ovatie van alle leden.

Daar bleef het niet bij, want ook Marsman zelf had nog een mededeling. De directeur heeft besloten om per 1 april 2019 te stoppen en meldde dat zijn plaatsvervanger al is gevonden. “Je gaat zoeken en al snel was er voor mij een perfecte kandidaat: Mario Captein. Het bestuur was het daar volledig mee eens, maar dan is het natuurlijk ook belangrijk of Mario het zelf wel wil. Hij was direct enthousiast en per 1 januari 2019 begint Mario aan de overdracht”, legt Gerard Marsman de route naar zijn vervanger uit.

Na de plichtplegingen en een woordje van KNVB-directeur Art Langeler, kregen de aanwezigen een presentatie van Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen, assistent-trainers bij het Nederlands elftal. Zij namen de zaal mee in het proces rond de interlands tegen onder andere Frankrijk en Duitsland en vertelden over de speelwijze van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman nam daarna de tijd om vragen te beantwoorden, maar die waren er niet. “Dan was de presentatie duidelijk”, zei Koeman, die daarmee de enige juiste conclusie trok.

Na een pauze van een half uur werden de aanwezigen opgedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een workshop van Jakko Slot, die vertelde over het succes van België op het WK van 2018 en de rol die de data van SciSports daarin speelde. Het andere deel van de trainers kreeg het verhaal van Jeroen Bijl, technisch directeur bij de KNHB, te horen. Hij vertelde over High Performance Topsport. Halverwege wisselden beide groepen van spreker, om rond de klok van 18.30 uur af te sluiten en richting een welverdiend buffet te gaan. Het einde van een meer dan geslaagde middag.

In de onderstaande link vindt u het conceptverslag van de vergadering. Heeft u nog reacties op dit verslag, dan ontvangen wij deze graag voor 15 November 2018.

Conceptverslag ALV 24-10-2018