Sportaccountant Stolwijk begeleidt trainers in binnen- en buitenland

Advies op financieel, fiscaal en pensioengebied

Sinds twee jaar is financieel dienstverlener Sportaccountant partner van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. In die periode zijn diverse aangesloten trainers begeleid met vragen op fiscaal en pensioengebied. Onlangs heeft Sportaccountant de Belastingscan en de Pensioenscan verder ontwikkeld.

Belastingadvies voor voetbaltrainers

Belasting betalen vindt niemand leuk, ook trainers niet. Gedoe met de Belastingdienst zit echter ook niemand op te wachten. Diezelfde Belastingdienst lijkt de laatste tijd met steeds meer aandacht naar de belastingaangiften van clubs en spelers te kijken. Sportaccountant begeleidt ondernemers en organisaties in de sport met financieel advies en belastingaangiften. Ook de gevolgen van eventuele buitenlandse inkomsten of fiscaal inwonerschap worden daarin meegenomen.

De Pensioenscan

Gezien de huidige ontwikkelingen is de zekerheid van een goed pensioen ver weg. De hoogste tijd om zelf actie te ondernemen. Zodat je zelf werkt aan een goede oudedagsvoorziening. Pensioenadviseur André van Merode licht toe: “Uiteindelijk is natuurlijk voor iedereen maar één ding belangrijk: hoeveel krijg ik en per wanneer? Daarnaast willen mensen graag weten welke mogelijkheden er zijn om zelf aanpassingen te doen. Om die reden hebben we ‘De Pensioenscan’ ontwikkeld voor zowel individuele personen als (sport)organisaties. Op basis van opgebouwde pensioenrechten en lijfrenteregelingen maken wij een duidelijke inventarisatie van wat er is geregeld. In een gesprek creëren we duidelijkheid over de pensioensituatie en geven we een onafhankelijk advies om de huidige situatie te verbeteren. Daarin komen o.a. ook de volgende pensioentips aan de orde.”

Pensioentips:

  • Bepaal of je onnodige risico’s loopt bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.  

 

    • Partners hebben vaak geen idee wat de financiële consequenties zijn als één van beiden komt te overlijden, of arbeidsongeschikt raakt. Verkrijg inzicht, zodat je risico’s kunt afdekken.
  • Bepaal wat pensioensparen voor jou nu eigenlijk ‘kost’. 

 

    • Vaak halen mensen ‘het is duur’ aan als argument om hun pensioen niet te regelen. Maar hoeveel kost het dan?
  • Je kunt nooit te vroeg beginnen met pensioensparen.

 

  • Voor een pensioen van € 10.000 per jaar heb je een kapitaal nodig van ongeveer € 200.000. Hoe eerder je begint, hoe lager je inleg is.

 

Han Berger nam de regie in eigen hand en benaderde Sportaccountant:

“Bij de KNVB en diverse voetbalclubs had ik pensioen opgebouwd en ook had ik diverse lijfrentekoopsommen gesloten. Ik miste echter het overzicht en wilde graag weten waar ik aan toe was. Op basis van de Pensioenscan heb ik met André een inventarisatie gemaakt en die iedere twee jaar geactualiseerd. Ik vond het uiterst prettig om zodoende voor mijn pensioen de regie in eigen hand te nemen.”

Pensioenscan

Een analyse van jouw pensioenvoorziening op 1 A4 samengevat, op basis van heldere berekeningen en met een onafhankelijk advies. Krijg grip op je pensioen en investeer € 350,- (ex. btw).

Belastingscan

Een analyse van jouw belastingaangifte. Worden alle fiscale faciliteiten benut? Is er juist omgegaan met buitenlandse inkomsten? Zorg voor een juiste en optimaal ingevulde belastingaangifte en investeer € 350,- (ex. btw).

Neem contact op met André van Merode voor meer informatie: [email protected] of 030-666 5389.