Han Berger, voorzitter van CBV, is één van de kandidaten voor RvC KNVB

Han Berger, voorzitter van CBV, is één van de kandidaten voor RvC KNVB

De Selectiecommissie heeft gisteren de kandidaten voor de nieuwe Raad van Commissarissen van de KNVB sectie betaald voetbal bekendgemaakt. Het betreft Jan Smit (voorzitter), Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder. Gelijk met deze beoogde RvC heeft de Commissie een aanbeveling gegeven voor de daarna te benoemen directeur betaald voetbal KNVB, te weten Eric Gudde.

Tijdens de buitengewone Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) op 4 september aanstaande zullen de RvC-kandidaten ter stemming worden voorgedragen. Daarna zal de directeur betaald voetbal door de nieuwe RvC kunnen worden benoemd.

De Selectiecommissie heeft een complementaire groep kandidaten gepresenteerd in lijn met de door de AVBV gestelde profielkenmerken: bedrijfseconomisch & organisatorisch, communicatie & media, voetbal & topsport, overheid & maatschappelijk en voorzitterskenmerken.

John Jaakke, lid van de Selectiecommissie: “Wij zijn er van overtuigd dat deze kandidaten samen de ingezette koers van de KNVB verder inhoud en vorm kunnen geven. Het is een bekwame groep mensen met relevante ervaring. Zij vullen elkaar aan, zowel qua persoon als kennis en kunde. En ‘last but not least’: zij hebben hart voor voetbal en willen zich inzetten voor het betaalde voetbal en de KNVB.”

Nieuwe RvC betaald voetbal

  • Jan Smit is ondernemer en was bijna twintig jaar voorzitter van Heracles Almelo.
  • Elsemieke Havenga-Hillen is oud hockey international en voormalig presentatrice/verslaggeefster bij Studio Sport en RTL Nieuws. Ze heeft haar eigen communicatiebureau.
  • Niek Jan van Kesteren is oud directeur VNO-NCW en MKB Nederland en huidig lid van de Eerste Kamer.
  • Erik Mulder is CFO bij Lubbers Logistics Group, was eerder Financieel Directeur bij FC Groningen en adviseur bij FC Emmen en vervulde bestuursfuncties bij de Eredivisie CV en de KNVB. Mulder is sinds 2016 lid van de huidige RvC betaald voetbal bij KNVB.
  • Han Berger is voormalig voetbalcoach en technisch directeur bij diverse voetbalclubs in binnen- en buitenland, oud-coach van Jong Oranje en momenteel voorzitter van de CBV.

Reactie Coaches Betaald Voetbal:

Na benoeming tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering Betaald Voetbal op maandag 4 september zal Han Berger zijn functie als voorzitter van Coaches Betaald Voetbal neer moeten leggen. CBV betreurt dit zeer, maar is tegelijkertijd verheugd dat uit haar midden een lid van de Raad van Commissarissen KNVB wordt benoemd.

Gevolg van één en ander is dat het bestuur van CBV op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat voorzitter. Ook de leden van CBV worden uitgenodigd mee te denken. Naar plan zal het bestuur de nieuwe kandidaat voordragen op de Algemene Ledenvergadering van CBV op 11 oktober a.s. De Algemene Vergadering CBV benoemt de voorzitter dan in functie.