KNVB: Supporters praten mee over nieuwe competities

 

Supporters praten mee over nieuwe competities

Voetbalsupporters zijn vandaag gevraagd mee te denken over verbeteringen in de Nederlandse Eredivisie, Jupiler League en de KNVB Beker. Door middel van een aselecte steekproef zijn 20.000 personen benaderd deel te nemen aan een online enquête, die voortkomt uit een samenwerking tussen de voetbalbond (KNVB), Eredivisie (ECV), Jupiler League (CED), de spelersraad (CSR) en trainer-coaches (CBV).

 In de online enquête worden supporters gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van een competities. Van de aanvangsdatum van de competitie tot aan opzet van de play-offs. Van het aantal teams in de competities, tot aan de wijze waarop de Europese tickets moeten verdeeld. De resultaten vormen een belangrijk onderdeel in de studie om de Nederlandse competities te verbeteren.

 Nederlandse competities onder de loep

Nederlandse competities ontwikkelingen die voetballers beter maken, Nederlandse clubs naar een hoger niveau tillen en meer spannende wedstrijden voortbrengen. Dat is de ambitie waarmee de huidige competities onder de loep worden genomen. In deze zoektocht naar verbeteringen in onze competities wordt het Nederlandse voetballandschap nadrukkelijk betrokken. Alle clubs, maar ook supporterscollectieven, (oud-)voetballers, voetbaljournalisten en overheden leveren een bijdrage.

 De studie resulteert in een advies voor de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in mei 2017. Op die vergadering stemmen de betaald voetbalclubs over eventuele vernieuwingen van de competities in het Nederlandse voetbal. Aanpassingen in de competities kunnen worden doorgevoerd in het seizoen 2018/’19.