Johan Cruyff, meer dan een voetballer en trainer/coach

Gisteren bereikte ons, toch nog plotseling, het bericht van het overlijden van Johan Cruyff. Wij, collega’s van Coaches Betaald Voetbal, hebben Johan leren kennen als Nederlands beste speler ooit, als een geniaal en succesvol trainer/coach, maar bovenal als een groot en passioneel liefhebber van de voetbalsport. In zijn actieve periode heeft Johan voor het Nederlandse voetbal, en dus ook voor veel spelers en trainer/coaches, de deuren naar de internationale voetbalwereld geopend. Met hem veroverde het Nederlandse totaalvoetbal de wereld. Wij zijn hem daar enorm dankbaar voor.

Na zijn actieve carrière is Johan zich met ziel en zaligheid blijven inzetten voor het verbeteren van onze (sport-) wereld. De Johan Cruyff University biedt topsporters de mogelijkheid om topsport en full-time studie te combineren. Met de Cruyff Foundation schonk hij kinderen, zeker ook de kansarmen, in binnen- en buitenland, meer kans op beweging en geluk.

Johan Cruyff was uniek en altijd zichzelf, een voorbeeld voor velen. In hem verliezen wij een icoon, een leider en strateeg op het gebied van voetbal en een oneindige bron van inspiratie.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel kracht en sterkte.

 

Namens bestuur en leden van Coaches Betaald Voetbal,

Han Berger, voorzitter

Gerard Marsman, directeur

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *