Coaches Betaald Voetbal: G-toernooi Barendrecht 05-08-2015

Het was woensdag 5 augustus een drukte van belang bij de Barendrechtse voetbalclub BVV. Teams van verstandelijk en lichamelijk gehandicapten namen het tegen elkaar op tijdens het ‘G-Voetbal Toernooi’. Prominenten uit de voetbalwereld coachen de teams, waarbij winnen niet het belangrijkste is.

Onder andere Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst en de kersverse bondscoach Danny Blind hebben een eigen team tijdens het voetbaltoernooi. In totaal worden 39 teams gecoacht door trainers uit het betaald voetbal.

Speler Lex uit Alkmaar begint spontaan helemaal te glimmen bij het horen van die namenlijst. “Het is fantastisch dat ze het zo voor ons organiseren.” En dan zit het weer ook nog mee: “Korte broek, t-shirtje, mooi weer, prima.”

Of hij ontdekt wil worden? “Ja, het liefst wel”, glundert Lex. “Ryan Babel is ook ontdekt via zo’n G-team, dus wie weet.”

”Er was onder trainers behoefte om meer te betekenen voor het voetbal in Nederland’, vertelt Gerard Marsman van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. “Ook de trainers genieten er enorm van.”

Lex is niet gekomen om handtekeningen te vragen aan al die voetbalsterren. “Ik heb mijn eigen fanclub”, lacht hij. “Ik kom hier met één doel: een prijs winnen!”

Bron: www.rijnmond.nl

http://barendrechtnu.nl/evenementen/9990/stralende-start-voor-g-voetbaltoernooi-barendrecht

http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-08-2015/plezier-voor-iedereen-tijdens-g-voetbaldag-barendrecht

http://haaglandenvoetbal.nl/ook-coaches-ado-den-haag-present-op-jaarlijks-g-voetbaltoernooi-barendrecht/

 

  

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *