12e Nederlands Trainerscongres 9 mei 2014

Frank de Boer wint Rinus Michels Award!

Volgens de 36 hoofdtrainers in het betaald voetbal is Frank de Boer de beste coach van het afgelopen seizoen. Dat bleek vrijdag tijdens het zeer druk bezochte 12-de Internationale Trainerscongres in Zwolle. Deze waardering van zijn vakcollega’s leverde de succesvolle Ajax-coach de Rinus Michels Award op. Ook werden er Rinus Michels Awards uitgereikt aan Simon Ouaali (beste amateurtrainer), de jeugdopleiding van Feyenoord/Excelsior en de Koninklijke HFC (Haarlem) vanwege het uitstekende jeugdbeleid.

De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB.

Naast Frank de Boer waren dit jaar Feyenoord trainer Ronald Koeman, FC Dordrecht-trainer Harry van den Ham, Vitesse-trainer Peter Bosz en SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges door de CBV genomineerd als kandidaat voor de beste trainer/coach. Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal konden hun voorkeur uitspreken. Dat leverde uiteindelijk Frank de Boer een nieuwe prijs op: de Rinus Michels Award voor de beste trainer/coach van het seizoen 2013/2014. Frank de Boer kon helaas de Award zelf niet ontvangen omdat hij met Ajax in Indonesië verblijft. Zijn broer Ronald nam de prijs in ontvangst. Hij ontving de Award uit handen van Ronald Koeman, die ook genomineerd was voor deze prijs. Frank de Boer sprak in Zwolle via de videowall de aanwezige trainers toe: “Ik ben er trots op dat ik net als Rinus Michels vier keer kampioen ben geworden met Ajax. Hij is de grondlegger van het Totaal voetbal.”

Tijdens het congres bepaalden de ruim duizend aanwezige trainers wie zich een jaar lang de beste amateurtrainer van Nederland mag noemen. Uit elke KNVB-regio was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Noord: Bert Hollander, ONS Sneek – West I: Simon Ouaali, Sparta Nijkerk- West II: Willem den Besten, Westlandia – Oost: Hans van Dijkhuizen, Excelsior ‘31 – Zuid I: Dennis Dekkers, OJC Rosmalen en Zuid II: Bert Ruijsch, Gemert.

De meeste stemmen kreeg Simon Ouaali van Sparta Nijkerk.

De Rinus Michels Awards worden elk jaar ook gebruikt als een bijzondere stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van betaald voetbalclubs en amateurverenigingen. De hoofden opleidingen in het betaald voetbal kozen uit de drie genomineerde jeugdopleidingen RJO Feyenoord/Excelsior, RJO PEHV (PSV-Eindhoven-Helmond Sport –VVV) en Ajax. Zij kozen opnieuw voor RJO Feyenoord/Excelsior vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Damiën Hertog van RJO Feyenoord/Excelsior en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s voor de vierde keer achter elkaar het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd.

Ook de Kon. HFC (Haarlem) mag het logo van de Rinus Michels Award in al zijn uitingen gebruiken. De familieclub verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. Koninklijke HFC is een familieclub en vernieuwend. De club organiseert jaarlijks i.s.m. de KNVB een groots G-voetbaltoernooi. Naast Kon. HFC waren ookSpirit (Ouderkerk aan de IJssel) en Excelsior ’31 (Rijssen) genomineerd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *