Statement Coaches Betaald Voetbal

Met grote afschuw heeft bestuur en directie van Coaches Betaald Voetbal de berichtgeving rondom het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van sc Buitenboys gevolgd.

Door deze gebeurtenis raakt de voetbalgemeenschap weer verder verwijderd van onze doelstelling: een beschermd en veilig sportklimaat voor iedereen.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en iedereen die betrokken is bij sc Buitenboys.

De KNVB heeft besloten dat, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast. Daarnaast zullen bij de te spelen wedstrijden in het betaald voetbal de teams en de arbitrage rouwbaden dragen. Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen.

De KNVB heeft haar verantwoordelijkheid genomen door alle wedstrijden in het amateurvoetbal af te gelasten.

CBV neemt ook haar verantwoordelijkheid. Wij roepen alle trainer/coaches in het betaald voetbal op om voor, tijdens en na de wedstrijden van komend weekend in woord en gebaar duidelijk te maken dat we ons nadrukkelijk wensen te distantiëren van elke vorm van buitensporig gedrag. Wij kiezen nadrukkelijk voor FAIR PLAY en RESPECT.

En we roepen onze leden op deze actie niet te beperken tot de wedstrijden van komend weekend maar voor nu en de toekomst. Trainer/coaches dienen zich telkens bewust te zijn van hun voorbeeldfunctie en het vak van trainer/coach op waardige en professionele wijze uit te dragen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *